GAİN, Bulut Altyapısı İçin AWS’i Tercih Etti

GAİN, Bulut Altyapısı İçin AWS’i Tercih Etti

ABONE OL
2 Temmuz 2024 16:37
GAİN, Bulut Altyapısı İçin AWS’i Tercih Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk OTT (İnternet üzerinden TV) platformu GAİN, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services’i (AWS) seçtiğini duyurdu. GAİN, son dönemde yaptığı katalog anlaşmaları ve sunduğu başarılı yerli-yabancı yapımlarla dikkat çekiyor. Müşterilerinin mevcut ve gelecekteki teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla operasyonlarını AWS Bulut’a taşıyacak.

GAİN, AWS’nin sunduğu çeşitli hizmetlerden yararlanacak. Bu hizmetler arasında, son kullanıcılara daha hızlı ve çabuk yanıt veren uygulamalar sunmak için gecikme sürelerinde yüzde 30’a kadar iyileştirme sağlayan İstanbul’daki Amazon CloudFront Edge Location (uç konum) da bulunuyor. GAİN, içeriğini Türkiye’deki Edge Location’da önbelleğe alarak, AWS’in dünya genelindeki CloudFront varlık noktaları (POP) ve bölgesel uç önbellekleri aracılığıyla en yüksek kalitede ağ performansı sunmayı hedefliyor.

GAİN, AWS Elemental MediaPackage ile video içeriğini hazırlayacak, koruyacak ve çeşitli cihazlara dağıtacak. Amazon Rekognition, GAİN’e görüntü ve videolardan bilgi ve içgörü elde etmek için bilgisayarlı görü (CV) özellikleri sunacak. Amazon Bedrock ile ise içerik özetleme, konuşma analizi ve içerik sınıflandırması gibi üretken yapay zeka tabanlı analizler gerçekleştirilecek.

GAİN Genel Müdür Yardımcısı Aytek Dorken, “GAİN şu anda Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en ilgi çekici içeriğine sahip yerel seç-izle platformu. AWS’in esnek ve kapsamlı servisleri, büyüme hedeflerimize ulaşmamızda bize yardımcı olacak. Amazon CloudFront Edge Location’ın da dahil olduğu AWS hizmetlerinin, hizmet kalitemizi ve performansımızı artıracağına inanıyoruz,” dedi.

AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise, “GAİN, tüm cihazlarda kaliteli eğlence sunan benzersiz içeriğiyle Türk izleyicisinin gözdesi haline geldi. Uluslararası pazarlara açılma yolculuklarında onlara eşlik etmekten heyecan duyuyoruz. GAİN’in çalışmalarını AWS servislerimizle desteklemek için sabırsızlanıyoruz,” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ