Türk Telekom’un Engelleri Aşan Projelerine CSR Excellence Awards’tan İki Ödül
  • Teknohigh
  • Genel
  • Türk Telekom’un Engelleri Aşan Projelerine CSR Excellence Awards’tan İki Ödül

Türk Telekom’un Engelleri Aşan Projelerine CSR Excellence Awards’tan İki Ödül

ABONE OL
2 Temmuz 2024 17:19
Türk Telekom’un Engelleri Aşan Projelerine CSR Excellence Awards’tan İki Ödül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Telekom, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası alanda takdir topladı. Bu kapsamda, prestijli ‘The International CSR Excellence Awards’tan (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri) iki ödül kazandı. Türk Telekom’un görme engelli çocukların eğitim hayatına eşit katılım sağlaması için geliştirdiği ‘Günışığı’ projesi ‘Kapsayıcı Eğitim’ kategorisinde altın; ünlü ressamların eserlerini sesli betimleyerek Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilediği ‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’ ise ‘Fırsat Eşitliği’ kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, projelerinin önemine vurgu yaparak, “Türkiye’ye Değer çatısı altında gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle, sağlıktan eğitime, sanattan spora yaşamın her alanında fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz. İnsanı odağımıza alan çalışmalarımızın uluslararası ödüllere layık görülmesi projelerimizin değerini gösteriyor. Geleceği iyileştiren teknoloji anlayışımızla öncü projeler üretmeye devam edeceğiz,” dedi.

Türkiye’nin dijital dönüşümünde lider rol üstlenen Türk Telekom, teknoloji birikimini iyilik ve faydaya dönüştürme vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. ‘Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla yaşamın her alanını iyileştirmeyi hedefleyen Türk Telekom, öncü projelerle fark yaratıyor.

2014 yılında başlatılan ve dünyada tek örnek olan ‘Günışığı’ projesi, yüzde 1 ile yüzde 10 arası görme yetisi olan çocuklara erken müdahale eğitimleri sunarak onların görme yetilerini kullanmayı öğrenmelerini ve eğitim hayatlarına akranlarıyla aynı okullarda devam etmelerini sağlıyor. Bu proje, CSR Excellence Awards’ta ‘Kapsayıcı Eğitim’ kategorisinde altın ödül kazandı.

2011’de hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi uygulaması, görme engelli bireylere sesli içerik hizmeti sunuyor. Bu uygulama içindeki ‘Tablolar Konuşuyor’ bölümünde yer alan eserlerin sesli betimlemeleri ve yorumları ile oluşturulan dijital sergi, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ziyaretçilere sunuldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılan bu sergi, CSR Excellence Awards’ta ‘Fırsat Eşitliği’ kategorisinde gümüş ödül kazandı.

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, “Türkiye’ye Değer çatısı altında gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle sağlıktan eğitime, sanattan spora yaşamın her alanında fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz. İnsanı odağımıza alan çalışmalarımızın uluslararası ödüllere layık görülmesi projelerimizin değerini gösteriyor. Geleceği iyileştiren teknoloji anlayışımızla öncü projeler üretmeye devam edeceğiz,” dedi.

Türk Telekom’un ‘Türkiye’ye Değer’ projeleri

Kapsayıcı Eğitim kategorisinde ödüle layık görülen, Günışığı projesi az gören çocukların ‘erken müdahale eğitimleri’ alarak görme yetilerini artırmalarını sağlıyor ve az gören çocukların toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştırıyor. Proje kapsamında Türk Telekom Ar-Ge ekipleri tarafından geliştirilen TahtApp uygulaması sayesinde ise tüm az gören çocuklar sınıf tahtasında yer alan içerikleri bir kamera aracılığı ile tabletlerinde gerçek zamanlı görebiliyor ve böylece akranları ile derslerini eşit şekilde takip edebiliyor.

‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom’un Fırsat Eşitliği kategorisinde ödülün sahibi olan “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi – Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını açmış ve ziyaretçilerine erişilebilir bir sergi deneyimi sunmuştu. 10 binden fazla sanatseverin ziyaret ettiği sergide, görme engelli bireyler sesli betimleme, tablo yorumları ve ses efektleri ile özel bir sergi deneyimi yaşadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ