Lenovo, Yeni Nesil Copilot+ Bilgisayarlar ile Güçleniyor: Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6
  • Teknohigh
  • Genel
  • Lenovo, Yeni Nesil Copilot+ Bilgisayarlar ile Güçleniyor: Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6

Lenovo, Yeni Nesil Copilot+ Bilgisayarlar ile Güçleniyor: Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6

ABONE OL
7 Haziran 2024 14:22
Lenovo, Yeni Nesil Copilot+ Bilgisayarlar ile Güçleniyor: Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lenovo™, Snapdragon® X Elite destekli ilk yeni nesil Copilot+ bilgisayarları olan Lenovo YogaSlim 7x ve Lenovo ThinkPadT14s Gen 6′yı piyasaya sürdü. Bu yeni modeller, bilgisayar sektörünün yapay zeka çağının yeni aşamasına adım atarken, kişisel bilişimde üst düzey kişiselleştirme sunarak kullanıcıların üretkenlik, yaratıcılık ve güvenlik beklentilerini karşılıyor. Copilot+ bilgisayarlar, akıllı ve yerel yazılım destekli görev işleme kabiliyetleriyle etkileşimde yepyeni bir deneyim sunuyor.

Gelişmiş Performans ve Yapay Zeka Destekli Yenilikler
Lenovo, kapsamlı yapay zekaya hazır cihaz, yazılım ve optimize hizmet portföyünü, Lenovo Yoga Slim 7x ve Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 ile genişletiyor. Qualcomm Technologies’in 12 çekirdekli Qualcomm Oryon™ CPU, Qualcomm Adreno™ GPU ve özel bir Qualcomm Hexagon™ NPU (nöral işlem birimi) özelliklerine sahip Snapdragon X Elite işlemcisiyle donatılan bu dizüstü bilgisayarlar, saniyede 45 trilyon işleme (TOPS) kadar yapay zeka NPU işleme kapasitesi sunarak watt başına lider performans sağlıyor. Microsoft ve Copilot+’ın en yeni geliştirmeleriyle kullanıcılar, çevrimdışıyken bile Büyük Dil Modeli (LLM) özelliklerine erişebilecek, böylece kesintisiz üretkenlik ve yaratıcılık olanaklarından faydalanabilecek.

Yapay Zeka ile Yaratıcılık ve Verimlilik
Lenovo’nun en yeni dizüstü bilgisayarları, kullanıcıların sınırsız yaratıcı olanakları keşfetmesini sağlıyor. Copilot+, üretken yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak ilgi çekici metinler ve görseller oluşturma, üretkenlik görevlerini kolaylaştırma konusunda destek sunuyor. Çevrimdışı çalışabilme yeteneğiyle Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6, yapay zeka bilgisayar inovasyonunda yeni standartlar belirliyor.

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu Başkanı Luca Rossi, “Yapay zeka bilgisayarlarının çağının başlangıcına tanıklık ettiğimiz bu dönemde, dünya genelindeki müşterilere en kapsamlı yapay zekaya hazır cihaz, yapay zeka destekli çözüm ve yapay zeka için optimize edilmiş deneyim portföylerinden birini sunmak gurur verici. Lenovo Yoga Slim 7x ve ThinkPad T14s Gen 6, kullanıcılara kişiselleştirme ve kontrol konusunda en üst düzeyde güç vererek onların sınırsız potansiyelini ortaya çıkaran yapay zekanın yeni gücünden yararlanıyor,” dedi.

Lenovo Yoga Slim 7x: Yaratıcılığın Yeni Yolu
Lenovo Yoga Slim 7x, içerik üreticiler için düzenleme, görüntü oluşturma ve işleme süreçlerinde zaman kazandıran yapay zeka destekli özellikler sunuyor. Snapdragon X Elite işlemcisi ve Hexagon NPU, yaratıcı profesyoneller için gelişmiş fotoğraf ve video düzenleme, metin oluşturma ve düzenleme geri bildirimi gibi özellikler sağlıyor. 70 Wh pille uzun pil ömrü sunan Yoga Slim 7x, kullanıcıların fikir akışını kesintiye uğratmadan çalışmalarına devam etmelerini sağlıyor. 1,28 kg ağırlığı ve 12,9 mm kalınlığıyla taşınabilir olan bu model, %100 sRGB ve P3 renk gamı desteği sunan, TUV Rheinland Düşük Mavi Işık sertifikalı, 14,5 inç 3K OLED dokunmatik ekranıyla dikkat çekiyor.

İş için Tasarlanan ThinkPad T14s Gen 6
Lenovo’nun ilk ticari yeni nesil Copilot+ bilgisayarı olan ThinkPad T14s Gen 6, yapay zeka destekli bilgisayarların ticari kullanımında önemli bir adım. Snapdragon X Elite işlemcisiyle yüksek performans ve verimlilik sunan bu model, 64 GB’a kadar LPDDR5x bellek kapasitesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. FHD+IR MIPI kameraya sahip olan ThinkPad T14s Gen 6, Wi-Fi 7 ve isteğe bağlı 5G sub 6 bağlantı özellikleriyle sürekli bağlantıda kalmayı sağlıyor. Ayrıca, ThinkShield güvenlik özellikleriyle donatılan bu model, veri güvenliğini üst düzeyde tutuyor.

İşletmeler için Snapdragon Üzerinde Windows
Lenovo, Qualcomm Technologies ve Microsoft’un iş birliğiyle geliştirilen Snapdragon destekli Windows cihazlar, kurumsal yazılım uygulamalarında üstün performans ve güvenlik sunuyor. ThinkShield ve SentinelOne gibi yazılım ortakları, işletmelerin fidye yazılımlarına karşı koruma sağlamasına yardımcı oluyor. 6. Nesil ThinkPad T14s, güvenli önyükleme ve yapay zeka destekli tehdit algılama gibi özelliklerle işletmelerin güvenliğini artırıyor.

Lenovo, yeni nesil Copilot+ bilgisayarları ile yapay zeka çağında kullanıcılarına yenilikçi ve güçlü çözümler sunmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ