Reeder, satışa sunacağı ilk elektrikli aracı “reEV Classical”ın pilot üretimini tamamladı.
  • Teknohigh
  • Otomobil
  • Reeder, satışa sunacağı ilk elektrikli aracı “reEV Classical”ın pilot üretimini tamamladı.

Reeder, satışa sunacağı ilk elektrikli aracı “reEV Classical”ın pilot üretimini tamamladı.

ABONE OL
17 Haziran 2024 13:28
Reeder, satışa sunacağı ilk elektrikli aracı “reEV Classical”ın pilot üretimini tamamladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Reeder Teknoloji, Reeder markalı elektrikli araç üreteceğini ve 30 Ağustos’ta test aracını çıkaracağını daha önce duyurmuştu. Şirket, şimdi de ‘reEV Classical’ projesinin Türkiye’deki pilot üretiminin tamamlandığını açıkladı.

Reeder Teknoloji CEO’su Uygar Saral, yurt dışından alınan sertifikayla üretilen ilk hazır elektrikli aracın Türkiye yol testlerine başlandığını ve seri üretim için ilk siparişlerin verildiğini belirtti. Seri üretimin ise 2024 Ağustos’ta başlaması planlanıyor. Saral, Reeder tarafından dizayn edilen ve geliştirilen bir diğer elektrikli araç olan ‘reeder Fancy‘nin ilk prototip üretiminin 30 Haziran 2024’te tamamlanacağını ve ardından sertifikasyon sürecine başlanacağını söyledi. Bu sürecin Ağustos 2024’te tamamlanması ve aynı dönemde seri üretim için ilk siparişlerin verilmesi hedefleniyor.

Gelecek projeler arasında yer alan ‘reeV Max‘ elektrikli aracı ise üst segmentte konumlandırıldı. Prototip çalışmalarının Ağustos 2024’te bitirilmesi ve sertifikasyon sürecine başlanması planlanıyor. Seri üretimin ise Eylül 2024’te başlaması ve ilk ürünün Ekim 2024’te satışa sunulması bekleniyor. Saral, bu projenin aynı zamanda A1 segmentine de uygun olduğunu, A1 segmentindeki sertifikasyon sürecinin 2025’te tamamlanarak aynı yıl satışa başlanmasının planlandığını ifade etti.

Saral sözlerine şöyle devam etti: “Yüzde 80 yerlilik hedefimizi koruyarak, Türkiye’nin 13. büyük otomotiv üreticisi olma konumuyla güçlü partnerlerle fiyat kalite optimizasyonuna odaklı çalışmalarımız sürecek. Elektrikli araç ve Ar-Ge departmanlarımızdaki çalışmalarla ‘reEV Classical‘, ‘reeder Fancy‘ ve ‘reeV Max‘ markalı üç farklı elektrikli aracı satışa hazır hale getirmenin gururunu yaşıyoruz. İlgili süreçlerin tamamlanmasını ve ilk siparişlerin geçilmesini heyecanla bekliyoruz. Reeder Teknoloji olarak teknoloji ve yapay zekanın son gelişmelerini yakından takip ederek ülkemizin bu alanlardaki gelişimine katkıda bulunacak projelerle ilerlemeye devam edeceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ