Bentley, İstanbul Silüetini Yansıtan Özel Koleksiyonunu Tanıttı
  • Teknohigh
  • Otomobil
  • Bentley, İstanbul Silüetini Yansıtan Özel Koleksiyonunu Tanıttı

Bentley, İstanbul Silüetini Yansıtan Özel Koleksiyonunu Tanıttı

ABONE OL
21 Haziran 2024 16:00
Bentley, İstanbul Silüetini Yansıtan Özel Koleksiyonunu Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bentley, İstanbul’un benzersiz tarih, sanat ve modernlik sentezini yansıtan yeni bir koleksiyonunu duyurdu. İstanbul Silüeti adı verilen bu özel seri, şehrin ikonik yapılarından Sultanahmet Camii, Kız Kulesi, Galata Kulesi ve Boğaz Köprüleri’ne gönderme yapıyor.

Bu sınırlı üretim koleksiyon, Continental GT Azure V8, Flying Spur Azure V8 ve Bentayga Azure V8 modellerinden oluşuyor. Bentley’in İngiltere’deki Crewe fabrikasında el işçiliği ile üretilen bu özel seri, sadece Bentley İstanbul aracılığıyla sipariş edilebiliyor. Koleksiyon, İstanbul’un zengin kültürel mirasını ve dünyaca ünlü simgelerini modern tasarım unsurlarıyla birleştiriyor.

Bentley Mulliner özel sipariş ekibi, Bentley İstanbul ile yakın işbirliği içinde çalışarak, İstanbul Boğazı’nın mavi ve turkuaz tonlarından ve açık gökyüzünden esinlenen renk konsepti geliştirdi. Dış tasarımda kullanılan Safir Siyahı gövde rengi, kapı eteklerindeki İstanbul Silüeti işlemeleriyle uyum içinde olup, karbon yan eteklerdeki turkuaz mavisi şeritler aracın sportifliğini vurguluyor.

Renk teması, her bir aracın iç mekanında da devam ediyor. Koltuk başlıkları ve arka minderlere işlenen Turkuaz Mavisi “İstanbul Silüeti” detayları, Kız Kulesi, Galata Kulesi ve İstanbul Boğazı üzerindeki köprüleri içeriyor. Bu detaylar, Sultanahmet Camii‘nin berrak mavi desenli çinilerinden ilham alınarak lacivert ve siyah deriyle kaplanıyor.

Ön konsolda ve bilgi-eğlence alanında kullanılan parlak lacivert ahşap ve doğal taş kaplamalar, “İstanbul Silüeti Koleksiyonu” modellerine özgün bir dokunuş katıyor. Ayrıca, özel olarak tasarlanan anahtar kutusu da koleksiyondaki araçların ayrıcalıklı konumunu pekiştiriyor.

Bentley İstanbul Genel Müdürü Kerem Güven, otomotiv sektöründe tüketici beklentilerini ve hedef kitleyi anlamanın önemini vurgularken, Bentley’in bu alanda lider olduğunu belirtti. İstanbul’da markanın büyümesi ve gelişmesinin, bu özel koleksiyonla birlikte İstanbul’daki müşterilere verilen önemi gösterdiğini ifade etti. Güven, “Tarih, sanat ve modernliği harmanlayan bu koleksiyon, İstanbul’un ruhunu en iyi şekilde yansıtıyor,” dedi.

Bentley Motors Avrupa Direktörü Balazs Rooz ise, Mulliner’in benzersiz detaylarla Bentley deneyiminin zirvesini temsil ettiğini belirtti. Sınırlı sayıda üretilen her bir otomobilin, İstanbul’un ilham verici unsurlarıyla öne çıktığını ve sürdürülebilir malzemeler kullanılarak üretildiğini vurguladı.

Bentley Mulliner’in İstanbul Silüeti Koleksiyonu, kısa bir süreliğine showroom’da sergilendikten sonra sahiplerine teslim edilecek. Bentley İstanbul, Doğuş Otomotiv tarafından temsil ediliyor ve Maslak’taki Doğuş Merkezi’nde yer alıyor. Ayrıca, Galataport’ta bir pop-up mağazası da bulunuyor. Koleksiyonda yer alan araçların fotoğraf ve video çekimleri, İstanbul’un tarihi dokusunu en iyi yansıtan Galataport’ta gerçekleştirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ