Yeni Kia Picanto, Türkiye Yollarında : İddialı Tasarım ve İleri Teknoloji
  • Teknohigh
  • Otomobil
  • Yeni Kia Picanto, Türkiye Yollarında : İddialı Tasarım ve İleri Teknoloji

Yeni Kia Picanto, Türkiye Yollarında : İddialı Tasarım ve İleri Teknoloji

ABONE OL
4 Temmuz 2024 12:11
Yeni Kia Picanto, Türkiye Yollarında : İddialı Tasarım ve İleri Teknoloji
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kia, sevilen hatchback modeli Picanto’yu yenileyerek Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sundu. Yeniden tasarlanan Picanto, modern ve şık bir dış görünümü gelişmiş teknolojiyle bir araya getiriyor. Kia’nın “Zıtlıkların Birleşimi” tasarım felsefesinden esinlenen yeni Picanto, iddialı ve fütüristik tasarımıyla dikkat çekiyor.

Modern ve Şık Tasarım

Yeni Kia Picanto, güçlü ve kompakt tasarımıyla şehir hayatının dinamiklerine uyum sağlıyor. Yenilenen ön tampon, imza niteliğindeki “kaplan yüzü” tasarımı, çamurluklar ve motor kaputu ile aracın etkileyici görünümünü pekiştiriyor. Arka tasarımda ise güçlü ve geniş arka aydınlatma grubu dikkat çekiyor.

Yeni Picanto, 14 ve 15 inçlik jant seçenekleriyle sunuluyor. Ayrıca Alp Beyaz, Gümüş Gri, Galaksi Siyah, Astro Gri, Süt Beji, Mercan Kırmızı, Spor Mavi, Duman Mavi ve Adventurous Yeşil gibi dokuz farklı canlı renk seçeneğiyle de estetik bir çeşitlilik sağlıyor.

Gelişmiş Teknoloji ve Güç Aktarma Sistemleri

Yeni Kia Picanto, 1.0 litre ve 1.2 litre olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneği sunuyor. Bu motorlar, yüksek verimlilik ve düşük CO2 emisyonları ile öne çıkıyor. Her iki motor seçeneği de, Kia’nın vites işlevlerini otomatikleştiren AMT şanzıman ile birlikte sunuluyor. Bu şanzıman, manuel vitesin yakıt verimliliğini ve otomatik vitesin şehir içi konforunu bir araya getiriyor.

Araç, standart olarak navigasyon özellikli 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya eğlence sistemi ve 10.25 inçlik gösterge ekranıyla donatılmış durumda. Bu sistem, aynı anda iki adede kadar mobil cihaz eşleştirme imkanı sunan Bluetooth çoklu bağlantı özelliğine de sahip. Apple CarPlay ve Android Auto desteği ise standart ve kablosuz olarak sunuluyor.

Güvenlik ve Konfor Donanımları

Yeni Kia Picanto, Gelişmiş Sürüş Destek Siste

mleri (ADAS) ile donatılmış durumda. Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DDAW), Akıllı Hız Limiti Asistanı (ISLA) ve Şerit Takip Asistanı (LFA) gibi özellikler, araçta standart olarak yer alıyor. Ayrıca, sürücünün aniden fren yapması durumunda arkadaki aracı uyarmak için dörtlü flaşörleri otomatik olarak etkinleştiren Acil Fren Sinyali (ESS) ve Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC) gibi özellikler de mevcut.

Yeni Kia Picanto, altı hava yastığı ve ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme noktaları ile güvenliği üst seviyede tutuyor. Yenilenen Kia Picanto, 995.000 TL başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satışa sunulmuş durumda.

Bu iddialı ve modern araç, kullanıcılarına hem şehir içi hem de şehir dışı yolculuklarda konfor ve güvenliği bir arada sunuyor.

Boyutlar (mm)

Dış

Uzunluk                                     3.605                      Genişlik                                                   1.595

Yükseklik                                  1.485                       Dingil mesafesi                                      2.400

Ön iz genişliği                           1.394                     Arka iz genişliği                                      1.402

Minimum Yerden yükseklik       141

 

İç

Ön koltuklar                Arka koltuklar

Baş mesafesi                            1.005                            960

Bacak mesafesi                         1.085                            820

Omuz mesafesi                         1.300                            1.280

 

 

Hacimler

 

Bagaj kapasitesi (L)            Arka koltuklar dik       Arka koltuklar katlı

255                              1.010

 

Depo kapasitesi (L)              35

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ