B-SUV Sınıfının Gözdesi Hyundai Yeni BAYON Satışa Sunuldu.

Hyundai, B-SUV sınıfındaki popüler modeli BAYON’un yenilenmiş versiyonunu Türkiye pazarına sundu. BAYON, modern ve şık tasarımıyla günlük kullanıma üst düzey konfor katıyor. Model, benzinli 1.0 litre turbo ve 1.2 litre atmosferik motor seçenekleriyle, üç farklı donanım seviyesi sunuyor. Türkiye’deki Hyundai fabrikasında üretilip 40’tan fazla ülkeye ihraç edilen yeni BAYON, B-SUV segmentinde yüksek satış rakamlarına ulaşmış durumda. Yenilenen versiyonu, dikkat çekici güvenlik özellikleri ve güncellenmiş tasarım öğeleriyle piyasaya çıktı. Türk tüketicisi tarafından yoğun ilgi gören bu model, markanın pazar payını artırmada önemli bir rol oynayacak. Yeni BAYON’un Estetik Görünümü
Yeni Hyundai BAYON, Avrupa pazarına özel olarak tasarlanan crossover SUV gövde tipiyle dikkat çekiyor. Ön LED gündüz farları ve yenilenen ön tamponu ile sportif ve dinamik bir görsellik sunuyor. Şekil ve deseni yenilenen radyatör ızgarası, araca cesur ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Arkada ise yeniden tasarlanmış tampon ve dinamik görüntüyü pekiştiren 16 ve 17 inçlik yeni stil jantlar bulunuyor. Hyundai BAYON, dikkat çekici oranları ve güçlü grafik özellikleriyle öne çıkıyor. Ön ve arka kısımdaki makyaj değişikliklerine ek olarak, yan tarafta dinamik omuz çizgisi ve kama şeklindeki görünüm korunmuş. Aracın gövde ve ışık mimarisindeki açısal çizgiler, üçgen şekiller ve yatay çizgiler, otomobilin genişliğini vurgulayan detaylar arasında. Gelişmiş İç Mekan ve Teknoloji
Hyundai’nin müşteri odaklı yaklaşımına uygun olarak tasarlanan yeni BAYON, geniş ve kullanışlı bir iç mekan sunuyor. En son teknolojiye sahip dijital kokpit ve gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri, bu modelin öne çıkan özelliklerinden. Giriş ve orta seviyelerde 4,2 inç LCD gösterge ekranı bulunurken, en üst donanım seviyesinde 10.25 inçlik dijital ekran yer alıyor. Ayrıca, 10.25 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence ve navigasyon sistemi, tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.
Yeni BAYON, Apple CarPlay, Android Auto, kablosuz şarj cihazı, ön ve arka USB girişleri ile Bluetooth bağlantısı gibi özellikleri de standart olarak sunuyor. Öndeki USB-A bağlantı noktası, veri aktarımı yapma imkanı sunarak yolcuların telefonlarını araç sistemine bağlamalarına olanak tanıyor. Ayrıca, birinci sınıf 6 hoparlörlü ses sistemi, yolculara yüksek kaliteli bir müzik deneyimi vaat ediyor.
Yeni BAYON, hem ön hem de arka yolcu konforunu maksimize etmek için geniş bir yaşam alanı sunuyor. Aydınlatması iyi olan iç mekan ve geniş bagaj alanı, kullanıcıların beğenisini kazanacak. Ayrıca, çok renkli ön ortam aydınlatma teknolojisi seçeneği de mevcut.
En Son Teknoloji ile Donatılmış Güvenlik Özellikleri Hyundai’nin SUV serisinin en kompakt üyesi olan yeni BAYON, çeşitli yarı otonom sürüş özellikleriyle ön plana çıkıyor. Şerit Takip Asistanı (LFA), aracın şeritte kalmasına yardımcı olurken, Ön Çarpışma Önleme (FCA) sistemi, çarpışma riskini önce sesli uyarıyla bildirip ardından otomatik frenleme yaparak en aza indiriyor. Üst donanım seviyesinde bu sistem, trafikteki diğer araçları, yayaları ve bisikletlileri algılayarak, kavşaklarda karşıdan gelen araçlarla çarpışmayı önlemek için fren yapabiliyor.
Yeni BAYON, sürücünün dikkatini dağıldığında uyarıda bulunan çeşitli özelliklere de sahip. Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW), uykulu veya dikkati dağılmış sürüşü algılayarak sürücüyü uyarıyor. Ayrıca, Arka Yolcu/Eşya Uyarısı (ROA), Akıllı Hız Limit Asistanı (ISLA), Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Geri Görüş Kamerası, Arka Park Sensörü ve Uzun Far Asistanı (HBA) gibi güvenlik özellikleri de tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunularak Avrupa Güvenlik Regülasyonları’nı (GSR II) karşılıyor. Çeşitli Motor Seçenekleri ve Donanım Seviyeleri Yenilenen BAYON modelinde iki çeşit benzinli motor seçeneği sunuluyor. 1.2 MPI benzinli atmosferik motor, 79 beygir gücünde olup 5 ileri manuel şanzımanla birlikte Jump donanım seviyesinde satışa sunuldu. Daha yüksek verimlilik ve konfor arayanlar için ise benzinli 1.0 T-GDI turbo motor tercih edilebilir. Bu motor, 7 ileri çift kavramalı DCT otomatik şanzımanla eşleştirilmiş olup 1.0 litrelik turbo ünite, 100 beygir güç üretiyor. Ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 5.8 litre olan 1.0 lt turbo motorun torku ise 1.500 devirde 172 Nm olarak belirtiliyor. Yeni BAYON’da kullanılan 1.2 MPI ve 1.0 T-GDI motorlar, Euro 6E emisyon standartlarına uyumlu şekilde tasarlandı. Türk işçilerinin emeğiyle İzmit’teki Hyundai Assan fabrikasında üretilen Yeni BAYON, üç farklı donanım seviyesi sunuyor: “Jump”, “Style” ve “Elite”. Hyundai BAYON’un satış fiyatları, donanım seviyesi ve motora göre değişiklik göstermekte olup, 1.095.000 TL ile 1.345.000 TL arasında değişiyor.