AWS’ten Üretken Yapay Zeka Startup’larına 230 Milyon Dolarlık Destek

Amazon Web Services (AWS), üretken yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesini hızlandırmak amacıyla dünya genelindeki startup’lara 230 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. Bu destek, yenilikçi yapay zeka projelerinin daha hızlı bir şekilde pazara sunulmasına yardımcı olacak. AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı kapsamında, karmaşık sorunları çözmek için yapay zekadan faydalanan 80 erken aşama startup daha programa dahil edilecek.
AWS’nin Taahhüdü ve Program Detayları Amazon.com’un (NASDAQ: AMZN) bir iştiraki olan AWS, bu taahhüt ile erken aşamadaki startup’lara AWS kredileri, mentorluk ve eğitim sağlayacak. Destek, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) teknolojilerini daha etkin kullanmalarına yardımcı olacak. AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı’nın (AWS Generative AI Accelerator) ikinci turunda, seçilen 80 startup’a uygulamalı uzmanlık ve 1 milyon dolara kadar AWS kredisi verilecek. Programa başvurular, 19 Temmuz’a kadar AWS Generative AI Accelerator adresinden yapılabilecek. AWS Yapay Zeka Ürünleri Başkan Yardımcısı Matt Wood, "AWS, 18 yılı aşkın bir süredir diğer tüm bulut sağlayıcılarından daha fazla startup'ın işlerini kurmasına, başlatmasına ve ölçeklendirmesine yardımcı oluyor. Tüm AI/ML unicorn’larının %96'sının AWS üzerinde çalışıyor olması bir tesadüf değil. Bu destek taahhüdümüzle, dünya genelinde öğrenme, bağlantı kurma ve iş yapma biçimlerini kökten değiştirecek yeni yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesi için gerekli altyapıyı sağlayarak startup’ların birinci sınıf şirketler kurmasına ve büyümesine yardımcı olacağız,” dedi. Destekten Yararlanma Yöntemleri İlgilenen startup’lar, bu fonlara nasıl erişebilecekleri hakkında daha fazla bilgiye AWS Generative AI adresinden ulaşabilirler. AWS kredileri, AWS’nin bilgi işlem, depolama ve veri tabanı teknolojilerinin yanı sıra enerji verimli yapay zeka çipleri olan AWS Trainium ve AWS Inferentia2’ye erişim için kullanılabilir. Ayrıca, Amazon SageMaker ve Amazon Bedrock gibi servislerle kendi temel modellerini (FM) oluşturup eğitmelerine yardımcı olacak araçlara erişim sağlanabilir. Programın Amaçları ve Katılımcılarına Sunulan Fırsatlar AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı, finansal hizmetler, sağlık, medya ve eğlence, iş dünyası ve iklim değişikliği gibi alanlarda karmaşık zorlukları çözmek için yapay zeka kullanan erken aşama startup’ları hedefliyor. Katılımcılar, makine öğrenimi performansını artırma, optimizasyon ve pazara giriş stratejileri konularında oturumlara katılabilecekler. 10 haftalık program süresince, startup'lar iş ve teknik mentorlarla buluşacaklar. Her bir startup, yapay zeka çözümlerini geliştirmek, test etmek ve piyasaya sürmek için 1 milyon dolara kadar AWS kredisi alacak. Ayrıca, NVIDIA'nın sektör uzmanları ve teknolojisine erişim sağlanacak ve NVIDIA Inception programına katılım daveti alacaklar. AWS, ikinci grup için seçilen startup’ları 10 Eylül’de açıklayacak ve program 1 Ekim'de Amazon'un Seattle kampüsünde yüz yüze oturumlarla başlayacak. Katılan 80 startup'ın tamamı, Aralık ayında Las Vegas'ta düzenlenecek re
2024 etkinliğine katılarak çözümlerini potansiyel yatırımcılara, müşterilere ve AWS liderlerine sunacak. AWS’i tercih eden yapay zeka startup’larına yönelik fırsatlar ve AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı’na başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi için startups.aws adresini ziyaret edebilirsiniz.