Obilet ve BlaBlaCar’dan Stratejik İş Birliği

Obilet ve BlaBlaCar’dan Stratejik İş Birliği

ABONE OL
19 Haziran 2024 16:37
Obilet ve BlaBlaCar’dan Stratejik İş Birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Türkiye’nin lider online seyahat ve turizm platformu Obilet, stratejik yatırım almak amacıyla BlaBlaCar ile anlaşma sağladığını açıkladı. Gerekli yasal onayların alınmasının ardından kesinleşecek olan bu anlaşma kapsamında, Obilet operasyonel bağımsızlığını koruyacak ve mevcut projelerini kesintisiz olarak sürdürecek. Ayrıca Obilet, BlaBlaCar‘ın gelişmekte olan ülkelerdeki otobüs biletleme işine de katkı sağlayacak. Bu anlaşma ile birlikte, Obilet kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak, CEO olarak görevlerine devam edecekler.

2012 yılında kurulan Obilet, yüzlerce otobüs, havayolu, feribot, otel ve araç kiralama firmasının sunduğu hizmetlerin karşılaştırılmasını ve satın alınmasını sağlayan bir platform. Yıllık 40 milyonu aşan biletleme ve rezervasyon işlemi ile Obilet, dünya genelinde önde gelen seyahat ve turizm platformlarından biri olarak konumlanıyor. B2C hizmetlerinin yanı sıra, B2B iş ortaklarına sefer verisi dağıtımı ve taşıyıcı otobüs firmalarına biletleme altyapı yazılımı (IMS – Inventory Management System) hizmetleri de sunuyor. Otobüs biletlemesi alanında dünyada en çok işlem gerçekleştiren ilk üç platform arasında yer alan Obilet, son dönemde yurtdışı pazarlarına açılarak 15 dilde 50’den fazla ülkeye ait seferleri kullanıcılarına sunmaya başladı ve özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde lider bir seyahat biletleme platformu haline geldi.

Fransa merkezli BlaBlaCar, 21 ülkede yıllık 27 milyon aktif kullanıcının yolculuk paylaşımı yapmasını sağlayan bir platform. Şehirler arası topluluk tabanlı seyahatlerde sürücüleri ve yolcuları bir araya getiren BlaBlaCar, dünya genelinde lider konumda bulunuyor. Multi-modal yolculuklar için ana platform olma vizyonunu taşıyan BlaBlaCar, paylaşımlı ve toplu yolculukların yaygınlaşmasını kolaylaştırarak karbon emisyonunu azaltmayı hedefliyor.

 

Yurtdışı Pazarlarda Birlikte Büyüme Hedefi

Obilet CEO’su Yiğit Gürocak, anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi:“Türkiye’nin en önde gelen seyahat ve turizm platformu olarak, gözümüzü yurtdışı pazarlara çevirdik. BlaBlaCar ile benzer vizyon ve değerleri paylaşmamız, onların global arenada lider multi-modal yolculuk platformu olma hedefiyle otobüs biletlemesi alanında öncü olma fırsatı sunması, otel rezervasyonu, araç kiralama ve uçak bileti gibi alanlarda büyümek için BlaBlaCar’ın teknolojisinden ve organizasyonel birikiminden faydalanma imkanımızın bulunması, bizi bu ortaklığı değerlendirmeye motive etti. Sözleşme ve onay süreçlerinin tamamlanması halinde, mevcut ekibimizi büyüterek çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu anlaşmanın Obilet’in tüm iş ortaklarına ve kullanıcılarına büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.”

 

BlaBlaCar CEO’su Nicolas Brusson ise şu açıklamalarda bulundu:

“Uzun zamandır büyüme hikayesini takip ettiğimiz Obilet’in, Türkiye’de otobüs sektörünün dijitalleşmesine güçlü ekibi ve stratejisi ile başarıyla önderlik ettiğini gördük. Obilet’e yapmayı planladığımız yatırımla, büyümesinin büyük kısmını Avrupa dışındaki faaliyetlerinden elde eden BlaBlaCar’ın, bu pazarlarda sürdürülebilir mobiliteye erişim imkanlarını geliştirme misyonunu bir kez daha ortaya koyacağımıza inanıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ